پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113719
پرتاب ماهواره‌هاي فجر و شريف تا پايان سال/ هزينه سفر ميمون «پيشگام» به فضا
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 713

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار فناوري ايسنا، دکتر حميد فاضلي در نشست خبري پرتاب موفقيت‌آميز کاوشگر پيشگام همراه با موجود زنده که عصر چهارشنبه در پژوهشکده سامانه‌هاي فضانوردي برگزار شد، با بيان اينکه سازمان فضايي ايران، ماموريت مهندسي اعزام حيات به فضا را از شوراي عالي فضايي کشور دريافت کرده است، گفت: اين شورا متشکل از وزارتخانه‌هاي امور خارجه، علوم، تحقيقات و فناوري، ارتباطات و فناوري اطلاعات، دفاع، صنعت، معدن و تجارت، معاونت راهبردي رياست جمهوري، سازمان صدا و سيما و سازمان فضايي ايران است که رياست آن برعهده رييس جمهور است.

وي افزود: در جلسه سوم شوراي عالي فضايي مقرر شد که سازمان فضايي ايران مديريت اجرايي و اکتساب فناوري‌ها و سامانه‌هاي فضايي را برعهده بگيرد و در اين مسير نيز به اين سازمان ابلاغ شد که از تمامي توانمندي‌ها و ظرفيت‌ها در اين زمينه استفاده کند. از جمله ماموريت‌هاي محوله به سازمان فضايي ايران مي‌توان به اعزام انسان به فضا، تاسيس پايگاه ملي پرتاب، ايجاد آزمايشگاه ملي فضايي و تاسيس شهرک فضايي اشاره کرد.

به گفته فاضلي، تمامي زيرساخت‌هاي مذکور مجموعه پيشرفته و مقتدر فضايي است که در تمامي کشورهاي پيشرفته دنيا تجربه شده است که در ايران نيز تاکنون فعاليت‌هاي خوبي در اين زمينه انجام شده است.

رييس سازمان فضايي ايران در ادامه با اشاره به اذعان يک موسسه بين‌المللي بر قدرت فضايي ايران گفت: يکي از موسسات معتبر در قالب مقاله‌اي ايران را جزو پنج کشور نوظهور در عرصه فضايي اعلام و تاکيد کرده که ايران بالاترين نرخ رشد را در فعاليت‌هاي فضايي تجربه کرده است.

وي با اشاره به تدوين سند جامع توسعه هوافضاي کشور گفت: پس از شش، هفت سال فعاليت دستگاه‌هاي مختلف از جمله وزارت علوم، ستاد توسعه هوافضاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و پژوهشکده سامانه‌هاي فضانوردي، سند جامع توسعه هوافضاي کشور به عنوان يک سند بالادستي در اين عرصه در ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي کشور تصويب شد که در شرف ابلاغ از سوي رييس جمهور است.

رييس سازمان فضايي ايران با اشاره به تصويب يک برنامه 10 ساله فضايي در سال 86 در هيات دولت گفت: بر اساس برنامه و با عنايت ويژه رييس جمهور، اعتبارات ويژه‌اي براي فعاليت‌هاي فضايي کشور، اختصاص يافت که بر اين اساس ماهواره‌بر سفير توسعه يافت و فعاليت کاوشگرهاي ايراني نيز فعال‌تر شدند و به طور کلي پروژه اعزام به فضا شکل گرفت.

به گفته فاضلي، موضوع ارسال فضانورد به مدار زمين و ارسال ماهواره به مدار ژئو (36 هزار کيلومتر) بر اساس سند چشم‌انداز توسعه و نقشه جامع علمي کشور، مورد تاکيد قرار گرفته است.

رييس سازمان فضايي ايران، با تاکيد بر اينکه مديريت تمامي فعاليت‌هاي فضايي کشور برعهده سازمان فضايي ايران است، گفت: در اين راستا از تمامي ظرفيت‌ها و زيرساخت‌هاي مجموعه‌هاي کشور مانند وزارت دفاع استفاده خواهد شد.

وي با بيان اينکه کاوشگر پيشگام همراه با موجود زنده به فاصله 120 کيلومتري زمين ارسال شده است، گفت: در اين فاصله نه بالن و نه ماهواره‌ها نمي‌توانند ورود پيدا کند و کشورها براي اينکه سامانه‌هاي فضايي خود را مورد آزمايش قرار دهند، از اين کاوشگرها جهت دريافت تست دما، تشعشات و شرايط جوي استفاده مي‌کنند.

فاضلي در پاسخ به ادعاي سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا مبني بر اينکه ارسال کاوشگر پيشگام به فضا برخلاف قطعنامه سازمان ملل است، گفت: ماموريت کاوشگر پيشگام جهت ارسال اولين ميمون فضانورد به فضا کاملا صلح‌آميز و يکي از مصوبات شوراي عالي فضايي ايران است. معمولا کشورهاي غربي پس از اکتساب اينگونه فناوري‌ها و استفاده سوء از آنها در قالب اتحادي از ورود ساير کشورها جهت دستيابي به اين فناوري‌ها جلوگيري مي‌کنند که نمونه آن را در بمباران هسته‌يي شهرهاي ژاپن مشاهده کرده‌ايم. همچنين کنوانسيون منع گسترش سلاح‌هاي شيميايي و ميکروبي تمامي کشورها را از دستيابي به اين نوع سلاح‌ها منع کرده است، اما اکثر کشورهاي غربي با دستيابي به اين سلاح‌ها و استفاده سوء از آنها اقدام به تدوين چنين کنوانسيوني کرده‌اند.

وي در پاسخ به دلسوزي سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا درباره ميمون فضانورد ايراني، گفت: ايران جهت استفاده از ميمون براي ارسال به فضا از کشورهاي غربي و به خصوص آمريکا الگو گرفته است، چراکه آنها در سال‌هاي دور از ميمون نژاد رزئوس جهت انجام آزمايشات اوليه اعزام انسان به فضا استفاده کرده‌اند. به نظر مي‌رسد که در آن زمان آن ميمون‌ها بيچاره نبوده‌اند که در حال حاضر سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا نسبت به استفاده ايران از ميمون براي آزمايشات فضايي خود دلسوزي مي‌کند.

رييس سازمان فضايي درخصوص نحوه اطلاع‌رساني اين رخداد علمي در کشور گفت: در زمينه اطلاع‌رساني اين دستاورد موفقيت‌آميز علمي بايد تلاش بيشتري صورت بگيرد. چراکه امروز در جلسه هيات دولت حتي وزير نفت از عدم اطلاع‌رساني خوب اين موضوع گله کرد و گفت در برنامه‌اي که با حضور ميهمانان خارجي در روز گذشته داشتم، بارها آنها به من تبريک مي‌گفتند اما من از موضوع پرتاب موجود زنده به فضا اصلا اطلاعي نداشتم!

وي افزود: البته دلايل عدم اطلاع‌رساني مناسب و به موقع از اين رخداد علمي به ساختار نو و تازه فضاي ايران برمي‌گردد، اما به تازگي کميته تبليغات فضايي ذيل شوراي عالي فضايي تشکيل شده است که اميدواريم اين نواقص برطرف شود. به طور کلي درصدديم که قابليت اطمينان فعاليت‌هاي فضايي را آنقدر بالا ببريم که قبل از انجام ماموريت‌هاي فضايي بتوانيم به طور مستقيم درخصوص آنها اطلاع‌رساني کنيم.

وي افزود: در اين راستا موافق اين هستم که بايد عدم موفقيت‌ها در ماموريت‌هاي فضايي را به اطلاع مردم برسانيم، در غيراين صورت تصور مي‌شود که اينگونه فعاليت‌ها بسيار آسان است، اما اين در حالي است که تنها 30 درصد ماموريت‌هاي فضايي موفقيت‌آميز است.

به گفته فاضلي، هزينه ماموريت کاوشگر پيشگام حدود دو تا سه ميليارد تومان بوده است.

به گزارش ايسنا، وي با اشاره به برنامه‌هاي سازمان فضايي در روز فناوري فضايي (چهاردهم بهمن‌ماه) گفت: با توجه به قطع برنامه‌هاي برون‌مرزي ايران در ماهواره‌هاي خارجي يک برنامه راهبردي جديد در اين زمينه با همکاري ساير سازمان‌ها تدوين شده است. پيش‌بيني ما در ابتدا اين بود که تمام فناوري‌هاي مورد نياز از جمله ماهواره مخابراتي و پرتابگر با قابليت حمل محموله‌هاي چند تن را با هم پيش ببريم، اما بر اساس برنامه راهبردي جديد ما به حداقل‌ها اکتفا کرديم و مقرر شد يک ماهواره مخابراتي با دو ترانسپوندر تا پنج سال آينده به مقدار ژئو (36 هزار کيلومتر) ارسال شود.

وي تصريح کرد: در مراسم بزرگداشت روز فناوري فضايي نمونه مهندسي ماهواره قائم و نمونه پروازي ماهواره ناهيد و همچنين دستاوردهاي حوزه دفاعي در زمينه فضايي نيز رونمايي خواهند شد.

وي با بيان اينکه ماهواره فجر طي روزها و هفته‌هاي آينده به فضا پرتاب خواهد شد، گفت: درصدديم ماهواره شريف دانشگاه صنعتي شريف را نيز تا پايان سال به فضا پرتاب کنيم، در غيراين صورت اوايل سال آينده به فضا پرتاب خواهد شد.

رييس سازمان فضايي درخصوص آخرين وضعيت ماهواره آت ست دانشگاه صنعتي اميرکبير گفت: براي پرتاب اين ماهواره منتظر آماده شدن ماهواره‌بر سيمرغ هستيم که اميدواريم که اواخر امسال يا اوايل سال آينده به بهره‌برداري برسد.

وي ادامه داد: نمونه پروازي ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت نيز تا خرداد سال آينده آماده خواهد شد. همچنين ماهواره طلوع نيز جهت پرتاب در حال آماده‌سازي است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html